Joukkuekohtaiset varusteet

Ohjeita joukkueen varustevastaavalle. Lue tämä ainakin kerran ajatuksella. 

Joukkuekohtaisten tuotteiden luominen

Jokaisen joukkueen varustevastaava määrittelee yhdessä joukkuunjohtajan sekä varustekumppanien (Lohjan Intersport sekä painatuskumppani) kanssa joukkueen yksilölliset varusteet. 

Samalla määritellään joukkueen yksilölliset painatukset, jotta painokumppanit tietää mitä ja miten varusteisiin painatetaan.

Joukkuekohtaiset tuoteryhmät

Jokaisen joukkueen omat tuotteet kerätään omaan joukkuekohtaiseen tuoteryhmään, jotta ostajien on ne sitten helppoa löytää kaupasta.

Näihin tuoteryhmiin tulee vain ja ainoastaan joukkueiden tuotteita!

Esim. joukkuekohtaisia tuoteryhmiä: (joukkueiden ei tarvitse luoda omia tuoteryhmiä!)

Tuoteryhmän asetuksista jokainen joukkue voi järjestellä omat tuotteensa haluamaansa järjestykseen, jotta oikeat tavarat löytyisi mahdollisimman helposti.

Näitä kaikkia tietoja pääset katsomaan kun rohkeasti kirjaudut järjestelmään sisälle!

Ensimmäisillä kerroilla tuotteiden luominen vaatii keskittymistä. Mutta kun huomaat, että tarvitset joka tapauksessa kaikkia näitä tietoja varusteita varten, niin asian käsittely helpottuu.

Joukkuekohtaiset tuotteet

Joukkuekohtaiset tuotteet rakennetaan olemassa olevien tuote- ja painatustietojen avulla. Mahdolliset joukkuekohtaiset sponsoripainatukset tehdään ennen joukkuekohtaisten tuotteiden tekoa.

Tarvittavat tuotteet ja tiedot löydät tuoteryhmistä Juniorivaatteet, Seniorivaatteet, joukkuevarusteet sekä painatukset.

Nämä tiedot Lohjan Pallo laittaa keskitetysti yhdessä kumppanien kanssa. Joukkueiden ei tarvitse koskea näihin.

Tuotteista, joihin ei tule painatuksia, ei tarvitse tehdä joukkueen omia versioita vaan voi käyttää LoPan yhteisiä versioita (esim. pelisukat)

Alla esimerkit:

Uuden tuotteen luominen

Tuotteen luominen aloitetaan "tuotteet"-ikkunassa ja sen oikeasta yläkulmasta painamalla "uusi tuote"-nappulaa.

Joukkueiden omat tuotteet ovat tyyppiä "tuote + osat pakettina"-joka tarkoittaa sitä, että esim. joukkueen oma yksilöity pelipaita rakennetaan paketiksi, jossa on mukana Umbron pelipaita sekä sovitut painatukset.

Omalle tuotteelle määritellään tuotekoodi sen mukaan, että mille joukkueelle se kuuluu ja mikä tuote se on. Esim. "P2011 pelipaita". Näin painatuksessa on selvää, että mitkä painatukset kuuluvat kyseiseen varusteeseen.

Samalla tuote pitää määritellä myös oikeaan tuoteryhmään, eli oman joukkueen ryhmään.

Tuotekuvaus

Tuotekuvaus on erittäin oleellinen asia kaikissa verkkokaupoissa. Sen avulla tilaaja tietää mitä on tilaamassa, eikä Lohjan Pallo varustekauppa ole siitä poikkeus.

Anna tuotteellesi selkeä nimi ja kerro esim. pelipaidan kohdalla kaikki kokovaihtoehdot yms. Tee selkeät kuvaukset!

Huomaan, että voi kopioida tuotekuvauksen joko toisen joukkueen vastaavista varusteista tai esim. netistä Intersportin varustetiedoista.

Tuotekokonaisuuden hinta

Myytävän tuotteen hinta koostuu itse joukkuetuotteen hinnasta että siihen liitettävien tuotteiden hinnoista. Painokulujen ja varsinaisten tuotteiden hinnat tulevat automaattisesti mukaan. Ainoastaan itse joukkuetuotteen hinnaksi pitää määritellä 1€, jolla saadaan katettua LoPalle tulevat verkkomaksukulut ja järjestelmäkulut.

Kokonaishinta tulee automaattisesti, kun tuotepakettiin saadaan liitettyä muut siihen kuuluvat tuotteet. Joukkueen oman tuotteen perusasiat pitää kuitenkin saada valmiiksi ennen kuin siihen voidaan liittää muita tuotteita.

Toimitustiedot

Toimitustiedot on erittäin tärkeä asia joukkueen tuotteiden tapauksessa.

Toimitustiedoissa määritellään, että tuotteen saldoa käsitellään loppumattomana. Emme voi tietää maahantuojan saldoja, joten niitä käsitellään loppumattomina.

Tilauksen lisätiedot

Tilauksen lisätiedoilla asiakas kertoo, että minkä numeron ja/tai nimen haluaa  varusteeseen, mutta samalla kertoo myös varusteen koon!

Siksi on erittäin tärkeää, että tuotteen kuvaukseen on kerrottu tuotteen kokovaihtoehdot, koska ne näytetään tässä kohtaa asiakkaalle.

Tee tekstistä niin selkeä, että kaikki ymmärtävät mitä kenttään pitää kirjoittaa!

Tuotteen perustiedot valmiit!

Kun nämä tiedot on annettu, on tuotteet perustiedot valmiina ja voit luoda tuotteen painamalla ruudun alareunasta "Luo tuote". Onneksi olkoon!

Tuotteen kuvat

Kun tuotteen perustiedot ovat valmiit, voi lisätä tuotteelle kuvia. Kuvia voi olla useita ja ne voivat olla tyypiltään esittäviä vai teknisiä.

Teknisiä kuvia käytetään jos halutaan esittää jokin yksityiskohta ja esittäviä kuvia käytetään yleiskuvina.

Voit lisätä tuotteelle jo olemassa olevan kuvan painamalla isoa +-merkkiä. Sieltä löydät kaikki jo aiemmin lisätyt kuvat ja todennäköisesti löydät sieltä jo sopivan kuvan tuotteellesi.

Samalla voit valita onko kuva esittävä vai tekninen.

Tuotteen rakenne

Viimeinen silaus joukkueen omalle tuotteelle on ns. "Tuotteen rakenne".

Siinä määritellään, että mitä muita tuotteita tähän joukkueen omaan pakettiin kuuluun. Eli jos esim. määritellään P2011-pelipaitaa, niin siihen kuuluu Intersportista Umbro UX-1-pelipaita sekä painokumppanilta seuralogon painatus, pelinumeron painatus sekä pelaajan nimen painattaminen selkään

Halutut tuotteet haetaan näytössä olevan hakukentän avulla ja valitaan, että montako kyseistä tuotetta rakenteella on (käytännössä aina yksi) ja sitten tuote lisätään rakenteelle painamalla hyväksymispainiketta.

Samalla näet eri tuotekomponenttien hinnat, joista sitten muodostuu sen joukkuekohtaisen tuotteen kokonaishinta.

Joukkuekohtaiset painatukset

Ohjeita joukkueiden mainosten hallintaan

Kuka maksaa mainoksen?

Kun joukkuekohtaista mainosta tehdään, niin ensimmäiseksi pitää tietää, että kuka mainoksen painatuksen maksaa.

Mikäli sen maksaa pelaaja normaalisti tilauksen yhteydessä, niin silloin joukkuekohtainen mainos pitää laittaa tuoteryhmään "Painatukset joita ei tarvitse laskuttaa erikseen". Tällöin itse painatuksella pitää olla joku hinta, ja se nostaa joukkuekohtaisen varusteen hintaa. Painatuskumppanin ei silloin tarvitse eritellä laskutuksessa näitä tuotteita.

Painatuksen hinta pitää olla sovittuna painatuskumppanin kanssa!

Mikäli joukkue on sopinut jonkun toisen tahon (esim. sponsorin) maksavan painatukset, niin painatustuote lisätään rakenteelle nollahintaisena (0€). Tällöin vaatetta ostava henkilö ei maksa painatusta tilauksen yhteydessä.

Jonkun muun maksama joukkuekohtainen painatustuote pitää laittaa joukkueen omaan painatustuoteryhmään, jolloin painatuskumppani pystyy raportista hakemaan painatusten määrän ja osoittamaan laskun joukkueen kanssa yhdessä sovitulle taholle.

Painatustuotteen luominen kauppaan

Joukkuekohtaisen painatustuotteen luominen on lähes vastaava toimenpide kuin joukkuekohtaiset varusteen luominen. 

Isoin ero on, että yksittäinen painatus on tyypiltään "tuote". Tähän tuotteeseen ei liitetä mitään, joten se on pelkkä tuote.

Painatustuotteen saldokäsittelyksi toimistustietoihin pitää laittaa "loppumaton saldo"

Tavarantoimittajaksi pitää myös merkitä "Painokumppani", ja tuotekoodiksi joku sellainen, jolla painokumppani heti tietää, että mikä logo/mainos pitää painaa.

Tärkein tunniste on kuitenkin tuotteen nimike, eli nimi. Sillä nimikkeellä kerrotaan painokumppanille, että mistä painatuksesta on kyse.

Viimeinen pakollinen asia, yhdessä tuotekoodin ja nimikkeen kanssa, on tuotteen hinta. Vaikka painatus ei maksaisi asiakkaalle mitään, niin silti hinta pitää antaa! (silloin se on 0€)

Jos joku muu maksaa painatuksen, niin hinta on 0€, ja laskutus on sovittava painatuskumppanin kanssa.

Tarkistuslista, joukkueen oma tuote

 • Onko tuote "Tuote + osat pakettina"?
 • Onko tuotteella omaa joukkuetta ja varustetta kuvaava tuotekoodi?
 • Kuuluuko tuote varmasti oikeaan tuoteryhmään?
 • Onko tuotteella myynnin alkamispäivä?
 • Onko tuotteella selkeä nimi ja kuvaus?
 • Onko tuotteelle määritelty hinta, jolla katetaan järjestelmän kuluja?
 • Onko tuotteelle määritelty ohjeen mukainen toimitusaikateksti?
 • Onko tuotteelle määritelty "Tilauksen lisätietokysely"?
 • Onko tuotteella loppumaton saldo?
 • Onko tuotteet rakenteelle lisätty varmasti oikeat tuotteet?

Tarkistuslista, joukkueen oma painatus

 • Onko painatus toimitettu painatuskumppanille arvioitavaksi, että millä tavalla painatus onnistuu ja mikä on painatuksen hinta?
 • Onko tuoteen tyyppi "tuote"?
 • Onko tuotteella myynnin alkamispäivä sekä selkeä nimi ja kuvaus?
 • Onko tavarantoimittajaksi merkitty "Painokumppani"?
 • Jos pelaaja maksaa painatuksen, onko painatuksen hinta määritelty?
 • Jos sponsori tai joukkue maksaa painatuksen, onko hinnaksi laitettu 0€?
 • Onko tuotteella loppumaton saldo?
 • Onko tuoteryhmä laitettu oikein sen mukaan, että kuka maksaa painon?
 • Onko tuotteella kuva, niin on visuaalinen vahvistus tuotteen olevan ok?

Jos olet epävarma, kysy!